Waarom een blokhut in de tuin een must is

Waarom een blokhut in de tuin een must is

  • 24 maart 2019

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je een ruime tuin hebt dan is het zeker een overweging waard om een blokhut te plaatsen. Een blokhut zorgt ervoor dat de tuin er opgeruimd en georganiseerd uitziet. Dit omdat je alle tuinspullen netjes opbergt zonder er tegenaan te kijken. Twijfel je nog of een blokhut voor jouw tuin de juiste keuze is? Lees dan dit artikel over de voordelen van een stoere blokhutten in de tuin.

Blokhutten bieden veel praktische opbergruimte

Eén van de belangrijkste redenen om een blokhut te plaatsen is voor de opbergruimte. Je creëert namelijk meer overdekte ruimte om tuinspullen op te bergen. Dure fietsen, luxe tuinmeubelen, de professionele BBQ, je favoriete vuurkorf en noem het maar op. Al dit soort spullen gaan in het natte seizoen in de blokhut. Zo heb je veel langer plezier van je tuinspullen dan wanneer ze buiten staan het gehele jaar door. De blokhut is natuurlijk ook zelfs een goede plek om (tuin)gereedschap in op te bergen!

Tuinieren, schilderen, beeldhouwen of houtbewerken. Blokhutten zijn de ideale ruimte voor jouw hobby.

Tuinieren, schilderen, beeldhouwen of houtbewerken. Een Blokhut is de ideale ruimte voor jouw hobby. 

Een blokhut voor jouw hobby

Wanneer je een echte fanatieke klusser bent dan is een blokhut dé plek om aan de slag te gaan. Hang je gereedschap netjes op en maak een klein werkbankje in de blokhut. Zo staat het er allemaal netjes bij, heb je voldoende ruimte én geen rommel in de tuin. Maar ook als je een verzamelaar bent of van moestuinieren houdt is een blokhut een ideale plek. Kijk eens in een online blokhutten winkel voor mooie formaten blokhutten voor jouw tuin en hobby. Ben jij zo’n fanatieke klusser? Check dan eens deze tips voor het maken van je eigen meubels, gaaf!

De blokhut als ideale werkruimte

Werk jij vaker thuis voor je werk of voor jezelf? Dan is een luxe blokhut een heerlijke plek om je werkplek te creëren. Zeker wanneer je geen aparte werkruimte in huis hebt, zit je in een blokhut gefocust en rustig aan het werk. Je kunt een blokhut namelijk volledig isoleren met vloer-, dak-, en wandisolatie. Zorg voor elektriciteit om de blokhut echt om te toveren tot een luxe werkplek! Niet alleen is het dan heerlijk warm (of koel) en werk je goed en gefocust. Maar je hebt ook mooi zicht op de tuin vanuit je tuinkantoor.

Standaard voor de meeste blokhutten is dubbele beglazing, maar ook HR++ beglazing is mogelijk.

Een blokhut is verkrijgbaar in allerlei kleuren met HR++ dubbele beglazing.

Een blokhut is verkrijgbaar in allerlei kleuren met HR++ dubbele beglazing.

Stoere blokhutten

Zeker het vermelden waard. Blokhutten zien er ook gewoon heel stoer uit. De grote houten planken (meestal 44 mm dik) en de dikke balken waarvan de hutten gemaakt zijn, geven een robuust uiterlijk. Er staat echt iets geweldigs in je tuin!

Bekijk ook

5x tips voor fietsen in je tuin!

Bijna iedereen heeft wel één of meerdere fietsen in Nederland. Vooral gezinnen hebben vaak meerdere …

Bekijk

Vijf tips voor een industriële stijl in huis

Woonstylisten krijgen geen genoeg van het industriële interieur. Gek is dat niet, want het is …

Bekijk

De voor- en nadelen van een wollen vloerkleed

Overweeg je voor een wollen vloerkleed te kiezen? In dit artikel hebben we de voor- …

Bekijk

Je woning een nieuwe uitstraling geven

Iedereen is op zoek naar zijn of haar droomhuis. Maar die krijg je niet vanzelf. …

Bekijk