Dyson stofzuigers vergelijken: dit is het verschil tussen de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8

Welke Dyson stofzuiger past het beste bij jou?

  • 27 september 2020

  • Door Woonhome

Dyson stofzuigers vergelijken: dit is het verschil tussen de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8

Stofzuigen is vast niet je grootste hobby. Toch is het fijn om een goede stofzuiger te hebben. Eentje die snel, na het ontbijten, de broodkruimels onder de tafel weg zuigt en het stof onder de banken vandaan haalt. Een draadloze steelstofzuiger is een uitkomst wanneer je weinig opbergruimte hebt en graag een lichtere stofzuiger wilt. Dyson biedt zeer lichte en krachtige steelstofzuigers die zelfs een traditionele stofzuiger zouden kunnen vervangen. Ze zijn inmiddels erg bekend en goed te herkennen aan de opvallende kleuren blauw, goud en roze. Onderling zijn er ook nog eens verschillende Dyson stofzuiger types, onder andere de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8. Maar welke moet je nu kiezen? Welke Dyson stofzuiger past het beste bij jou en jouw wensen?

Informatie over de Dyson draadloze steelstofzuigers Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8

Je komt de opvallende draadloze steelstofzuigers van Dyson steeds vaker tegen in huishoudens. De stofzuigers zijn ideaal omdat ze compact zijn. Hierdoor kun je ze snel en simpel gebruiken. Laat je een potje kruiden vallen? In een handomdraai zuig de rommel weg. Maar ook voor de grote schoonmaak van je appartement of een verdieping in je huis zijn deze stofzuigers uitstekend te gebruiken. Je kunt een Dyson namelijk met een hand bedienen en zo ook heel makkelijk mee de trap op.

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende series en modellen van Dyson. De nieuwere modellen zijn de Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V11. Het laatst genoemde stofzuigermodel – de Dyson V11 – is het meest recente model van Dyson. Daarnaast bestaan er ook nog verschillende types, zoals de Torque, Absolute en Parquet. Maar welke Dyson steelstofzuiger is nu het meest geschikt voor jou? Je leest het in dit artikel.

Samenvattend overzicht met verschillen tussen Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8

SpecificatiesDyson V11Dyson V10Dyson V8
Batterijduur (zonder opzetstuk)60 minuten60 minuten40 minuten
Oplaadtijd4,5 uur3,5 uur5 uur
Zuigkracht op Boost-standZeer krachtigZeer krachtigKrachtig
Prijzen DysonBekijk hierBekijk hierBekijk hier

Dit maakt Dyson stofzuigers anders dan de traditionele stofzuigers

Natuurlijk, het moderne design van een nieuwe Dyson stofzuiger ziet er heel anders uit dan de traditionele sledestofzuiger. Maar wat maakt een Dyson steelstofzuiger nu zo anders dan een traditionele stofzuiger? Het voornaamste verschil is dat een Dyson steelstofzuiger uit één geheel bestaat; de stofzuiger sluit direct aan op de steel. Zo kun je ‘m makkelijk met een hand bedienen.

Traditionele stofzuigers bestaan uit een meerdere losse onderdelen. Voornaamste reden hiervoor is dat de stofzuigermotor genoeg vermogen (in de vorm van zuigkracht) moet leveren. Daar is een relatief zware motor (een geborstelde gelijkstroommotor) voor nodig. De oplossing werd gevonden in een stofzuiger op wieltjes en een losse stang dat was aangesloten met een slang. Om voldoende stroom te leveren voor een langere tijd is een snoer hierbij noodzakelijk.

De digitale Dyson V-motor maakt gebruik van een innovatieve pulstechnologie en een gepatenteerde 'rotor'.

De digitale Dyson V-motor maakt gebruik van een innovatieve pulstechnologie en een gepatenteerde ‘rotor’.

Innovatieve stofzuigermotor van Dyson

De traditionele stofzuigermotor is gedurende jaren doorontwikkeld om deze lichter en energiezuiniger te maken. Maar om echt grote stappen te maken is Dyson 20 jaar geleden de stofzuigermotor helemaal opnieuw gaan ontwerpen. Hieruit is de Dyson V-model motor ontstaan met innovatieve (digitale puls) technologie en een gepatenteerde ‘rotor’. De motor is hierdoor kleiner, lichter en kan wel zes keer sneller draaien dan een motor van een Formule 1-auto.

De zuigtechniek is hierdoor ook anders. Zo maakt de stofzuiger gebruik van cycloon technologie. Dit is een technologie waarbij de lucht draaiend naar binnen stroomt en trapsgewijs van stof en deeltjes wordt gefilterd. De schonere lucht gaat ook nog eens door een HEPA-filter, dat zelfs het meest fijne stof en pollen eruit filtert. Om de motor deze prestaties te kunnen leveren is er vervolgens ook nog naar de accu gekeken. Deze lithium-ionbatterij is zo zuinig en efficiënt mogelijk gemaakt. Zo zoef je met gemak een langere tijd door je huis heen om schoon te maken.

De voordelen van de Dyson V11, V10 en Dyson V8 voor je op een rij

De drie modellen van Dyson hebben onderling een aantal verschillen. Maar de stofzuigers hebben ook vele voordelen gemeen, ten opzicht van de traditionele stofzuiger. Voordelen van de Dyson steelstofzuigers:

  • Ze zijn snoerloos, waardoor je er je hele huis gemakkelijk mee kan zuigen, zonder stopcontacten te hoeven zoeken.
  • Het zijn lichte stofzuigers; je kunt ze met een hand bedienen en ze zijn handzaam in gebruik.
  • De stofzuigers zijn compact en heel handig op te bergen in de gangkast.
  • Het zijn steelstofzuigers en kruimelstofzuigers in één. Dus ook voor het kleinere werk zijn ze ideaal.
  • Je hebt geen stofzuigerzakken meer nodig, daardoor hoef je het vuil niet aan te raken. Met een trek aan de hendel laat je het stof in de vuilnisbak vallen.

Dyson stofzuigers vergelijken: wat zijn precies de verschillen tussen de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8?

Met een goede stofzuiger kun je beter schoonmaken, dus wil je er een met hoge zuigkracht en een lange accuduur. Ook is het fijn dat de accu snel genoeg is opgeladen, zodat je gauw weer aan de slag kan met de stofzuiger na de laatste schoonmaakbeurt. Dat maakt stofzuigen net een beetje leuker.

Voordat je een Dyson aanschaft moet je dus goed weten wat de verschillen zijn, en welk model het beste bij jou past. Het grootste verschil tussen de Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V11 steelstofzuigers is te vinden in de accu. Daarnaast verschilt de zuigkracht tussen de modellen. Daardoor is jouw gebruikssituatie de grootste factor in de keuze voor een Dyson steelstofzuiger.

Verschil in accuduur en laadtijd tussen de Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V11

De Dyson V8 gaat tot wel 40 minuten mee zonder de gemotoriseerde vloerzuigmond, en tot 25 minuten met de gemotoriseerde vloerzuigmond. De accu van de stofzuiger laadt in 5 uur op. Een stapje beter is de Dyson V10. Deze gaat namelijk tot 35 minuten mee met gemotoriseerde vloerzuigmond en wel 60 minuten zonder de gemotoriseerde vloerzuigmond. En in 3,5 uur is de stofzuiger opgeladen voor een nieuwe stofzuigsessie.

De Dyson V11 is er in drie varianten: namelijk de Torque, Absolute Extra en Absolute Extra Pro. De eerste twee varianten kunnen beiden zowel zonder als met gemotoriseerde vloerzuigmond tot 60 minuten zuigen en laden in 4,5 uur op. De Absolute Extra Pro houdt het zonder gemotoriseerde vloerzuigmond flink wat langer vol, namelijk 120 minuten. Dus wanneer je een grote woning hebt is de laatste variant (de Dyson V11) perfect voor jou.

Verschil in vermogen en zuigkracht tussen de Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V11

De Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V8 hebben allemaal hun eigen motor met dezelfde V-aanduiding. Zo heeft de Dyson V11 een digitale V11 motor. Hoe krachtiger de motor, hoe meer lucht deze door een opening kan laten gaan. Een goede duiding hiervoor is Air Watts (AW). Een goede kruimeldief heeft minimaal 15 Air Watts, een steelstofzuiger zit rond de 100 Air Watts. En een goede sledestofzuiger met snoer heeft wel 220 Air Watts.

Kijk je naar de drie Dysons, heeft elk nieuwste type steeds weer meer vermogen geleverd. Zo is het aantal Air Watts van de Dyson V8 in de Boost-stand al boven het gemiddelde van alle steelstofzuigers met 115 Air Watts. De Dyson V10 komt al heel goed in de buurt van een sledestofzuiger met een goede 151 Air Watts. En de Dyson V11 levert in Boost-modus maar liefst 220 Air Watts. Dit is vergelijkbaar met een goede sledestofzuiger met snoer.

Kijk je naar de accuduur en zuigkracht kun je de Dyson V10 en Dyson V11  gerust inzetten voor grote schoonmaakbeurten. De Dyson V8 is ideaal voor een klein appartement of als extra stofzuiger op een verdieping in een huis.

Andere verschillen tussen de Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V11

Er zijn ook nog andere verschillen tussen de Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V11. Zo kan het volume van de opvangbak nog een rol spelen bij de keuze. De opvangbak van de Dyson V8 heeft een inhoud van 0,54 liter. De opvangbak van de Dyson V10 en Dyson V11 heeft een inhoud van 0,76 liter.

Dan zijn er ook de verschillende stofzuigstanden tussen de modellen. Zo heeft de Dyson V8 alleen een normale stand een Max-stand voor extra vermogen tijdens het stofzuigen. De Dyson V10 en Dyson V11 hebben een Auto-modus, Boost-modus of een Eco-modus om nog langer te stofzuigen.

Daarnaast is er een groot verschil tussen de Dyson V11 en de andere modellen. De allernieuwste Dyson V11 heeft namelijk een LCD scherm. Deze toont de gebruiksduur, zuigstand en eventuele foutmeldingen.

Nog een verschil is de Torque vloerzuigmond op de Dyson V11. Deze vloerzuigmond past zich gemakkelijk aan de oppervlakte aan waarop je zuigt. Hierdoor kun je op elk vloertype zuigen en hoef je niet te wisselen van vloerzuigmond. Super handig wanneer je verschillende vloeren in je woning hebt zoals tapijt, parket of laminaat. Zijn de vloeren van jouw woning enkel van tapijt of enkel een harde vloer? Dan is de V11 een overbodige luxe en kun je het verschil in de prijs weer mooi gebruiken voor andere leuke dingen.

Speelt geluid nog een rol bij de keuze? De Dyson V10 maakt het meeste geluid met 87 decibel. De Dyson V11 is het stilst met slechts 76 decibel. De Dyson V8 zit hier tussenin met 82 decibel.

Afmetingen en gewicht van de Dyson V8, Dyson V10 en Dyson V11

Waar de Dyson modellen minder in verschillen is het gewicht en de afmeting. De Dyson V8 is het kortst en het lichtst met 124 cm en 2,61 kg, gevolgd door de Dyson V10 met 125 cm en 2,68 kg. De Dyson V11 is het langst en het zwaarst van de drie stofzuigers, met een lengte van 128 cm en een gewicht van 2,97 kg.

Een handig overzicht met de verschillen tussen de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8

SpecificatiesDyson V11Dyson V10Dyson V8
Batterijduur (zonder opzetstuk)60 minuten60 minuten40 minuten
Batterijduur met gemotoriseerde vloerzuigmond60 minuten35 minuten25 minuten
Batterijduur op Boost-stand10 minuten7 minuten5 minuten
Oplaadtijd4,5 uur3,5 uur5 uur
Zuigkracht op Boost-stand220 Air Watt151 Air Watts115 Air Watts
Aantal zuigstanden332
Geluidsniveau76 decibel87 decibel82 decibel
Gewicht2,97 kg2,68 kg2,61 kg
Lengte128 cm125 cm124 cm
Inhoud opvangbak0,76 liter0,76 liter0,54 liter
Type borstelsTorque driveDirect driveDirect drive
Prijzen DysonBekijk hierBekijk hierBekijk hier

De verschillende types Dyson stofzuigers

Naast de verschillende modellen Dyson snoerloze stofzuigers zijn er ook verschillende types te vinden, namelijk de Parquet, Absolute, Torque, Animal+ en Motorhead.

Dyson Parquet

De Dyson Parquet is de stofzuiger van Dyson die specifiek ontworpen is voor harde vloeren. De stofzuiger heeft namelijk een fluffy vloerzuigmond, waardoor je geen krassen krijgt op je mooie vloer. Voor hardnekkig vuil heeft de Dyson Parquet een max-modus waardoor je in 7 minuten op volle kracht kan stofzuigen. Zowel de Dyson V8, Dyson V10 als de Dyson V11 zijn verkrijgbaar met de speciale zuigmond voor parket.

Dyson Absolute

De Dyson Absolute is een geschikte stofzuiger voor een woning met verschillende vloertypes. Dyson levert bij dit type meerdere accessoires en borstels voor verschillende vloertypen mee. Ook het weghalen van de haren van jouw geliefde hondje of kat gaat eenvoudig met deze versie. Dit type is verkrijgbaar als Dyson V8 Absolute, Dyson V10 Absolute en Dyson V11 Absolute.

Dyson Torque

De Dyson Torque heeft de hoogste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers. Dankzij de Torque vloerzuigmond kun je er over alle vloertypen zuigen, de stofzuigmond past zich namelijk automatisch aan de ondergrond aan. Geen gedoe dus met het verwisselen van opzetstukjes en standen, je glijdt zo met de stofzuiger over de vloeren. Alleen de Dyson V11 verkrijgbaar met Torque opzetstuk.

Dyson Animal

De Dyson Animal is als Dyson V8 en Dyson V10 zijn verkrijgbaar als type Dyson V8 Animal en Dyson V10 Animal. De naam Animal doet het al vermoeden: deze stofzuigers zijn super geschikt voor huishoudens met huisdieren. De stofzuigers zijn daarom ook huisdier- en allergie-proof. De turbozuigmond is zowel geschikt voor harde als zachte vloeren. Heb jij een huis met gezellige viervoeters? Dan is de Dyson Animal het ideale type voor jou.

Dyson Motorhead

De Dyson V8 Motorhead en Dyson V10 Motorhead zijn basis modellen zonder extra’s. Dit type heeft op elke oppervlakte een hoge zuigkracht en drie verschillende zuigkrachtstanden, zodat de stofzuiger alle vuiligheid van elke vloertype kan zuigen. De zuigkracht is 60 minuten constant.

Een Dyson steelstofzuiger is geschikt voor allerlei klusjes in huis.

Een Dyson steelstofzuiger is geschikt voor allerlei klusjes in huis.

Conclusie: welke Dyson steelstofzuiger is geschikt voor jou?

Een Dyson steelstofzuiger kan met alle voordelen ten opzichte van een traditionele stofzuiger een goede investering zijn voor jouw huishouden. Maar er is dus een aantal verschillen tussen de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8 waarmee je rekening moet houden. Over het algemeen zijn dit de voornaamste keuzes:

Dyson V11 is de steelstofzuiger voor meerdere vloeroppervlaktes in een groot huis

De Dyson V11 steelstofzuiger is de duurste stofzuiger van alle modellen, maar komt ook het dichts in de buurt bij de prestaties van een traditionele sledestofzuiger. Heb jij een groot huis vol met verschillende oppervlaktes, zoals tapijten, harde vloeren en kleden? En wil je stofzuigen zonder steeds de zuigmond te hoeven veranderen? Dan is de Dyson V11 Absolute ideaal voor jou. Je kunt de stofzuiger ook makkelijk op meerdere verdiepingen gebruiken.

Heb jij een groot huis en heb extra tijd nodig om een grote schoonmaak te doen? Bij de Dyson V11 Absolute Extra Pro kun je eenvoudig de accu verwisselen met één druk op de knop. Hierdoor kun je langer doorgaan om je huisje spic en span te krijgen.

Bekijk hier alle Dyson V11 modellen en prijzen
Handig! De Dyson V11 heeft een LCD scherm waarop je de gebruiksduur, zuigstand kunt aflezen.

Handig! De Dyson V11 heeft een LCD scherm waarop je de gebruiksduur, zuigstand kunt aflezen.

Dankzij de extreem goede zuigkracht kun je de prestaties van de Dyson V11 heel goed vergelijken met die van de traditionele sledestofzuiger.

Dankzij de extreem goede zuigkracht kun je de prestaties van de Dyson V11 heel goed vergelijken met die van de traditionele sledestofzuiger.

Dyson V10 een goede stofzuiger voor jouw appartement of de begane grond

Gebruik je de stofzuiger voornamelijk op een verdieping, zoals de begane grond? De Dyson V10 steelstofzuiger is een mooie keuze. Ook deze prestaties komen in de richting van een traditionele stofzuiger. De aanschafprijs is goedkoper dan de V11, maar voor een appartement of studio zijn de prestaties ruim voldoende.

Heb jij een lieve viervoeter door je huisje lopen? Ga dan wel voor de Dyson V10 Animal+. Liggen er in jouw huis alleen maar harde vloeren of juist alleen tapijt? Dan is de V10 Parquet stofzuiger voldoende voor jouw wensen. Dat scheelt weer wat centen met de Dyson V11, ook fijn!

Bekijk hier alle Dyson V10 modellen en prijzen
Net als alle andere Dyson modellen heb je bij de Dyson V10 geen stofzuigerzakken meer nodig en kun je de stofzuiger eenvoudig legen.

Net als alle andere Dyson modellen heb je bij de Dyson V10 geen stofzuigerzakken meer nodig en kun je de stofzuiger eenvoudig legen.

De Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8 kun je ook heel goed gebruiker als kruimeldief.

De Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8 kun je ook heel goed gebruiker als kruimeldief.

De Dyson V8 steelstofzuiger: extra stofzuiger voor de eerste verdieping en zolder

Woon je in een kleine studio of wil je een flexibele stofzuiger voor erbij? Bespaar dan geld en ga voor de Dyson V8 steelstofzuiger. Deze draadloze stofzuiger heeft minder accutijd, wat prima is voor jouw kleinere woning. Ook is dit de ideale stofzuiger om op de bovenverdiepingen te gebruiken waar je toch al minder vuil hebt op de vloer.

Daarnaast kun je de Dyson V8 ook als hele goede kruimeldief gebruiken. Tip is om dan wel de Dyson V8 Absolute aan te schaffen. Deze heeft diverse opzetstukken om het stofzuigwerk makkelijker te maken. Elk kiertje en hoekje kun je daardoor stof- en vuilvrij maken.

Bekijk hier alle Dyson V8 modellen en prijzen
Gebruik de Dyson V8 als flexibele stofzuiger om je bovenverdiepingen te stofzuigen.

Gebruik de Dyson V8 als flexibele stofzuiger om je bovenverdiepingen te stofzuigen.

De Dyson V8 is krachtig genoeg om je vuil op te zuigen in huis.

De Dyson V8 is krachtig genoeg om je vuil op te zuigen in huis.

Geschiedenis Dyson modellen draadloze steelstofzuigers

Naast de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson V8 heeft het Britse technologiebedrijf meer draadloze stofzuigers ontwikkeld. In 2013 was de Dyson DC35 snoerloze stofzuiger in Nederland verkrijgbaar. Hierna volgden de Dyson modellen DC45 en DC62. Deze modellen waren nog niet voorzien van een telescooparm, waardoor ze minder krachtig waren dan de actuele modellen. Overigens ontwikkeld Dyson naast de stofzuigers ook luchtreinigers, ventilatoren, lampen, haarstyling sets en föhns.

Dyson V6 steelstofzuiger: de grondlegger voor de Dyson V8

Dyson heeft met het maken van de Dyson V6 stappen gemaakt in het ontwikkelen van snoerloze stofzuigers. De steelstofzuiger en de handstofzuiger in één werd aangedreven door een krachtige digitale V6 motor. Met de digitale pulstechnologie en een neodymiummagneet heeft de stofzuiger wel 110.000 omwentelingen per minuut. De Dyson V6 was een succesvolle stofzuiger. Toch gaf de stofzuiger ook wel problemen, zoals een korte looptijd, ongemakkelijke verwijdering van het stof en een kleine capaciteit van de stofbak. Daarop zin de nieuwste Dyson stofzuigers verbeterd.

Dyson V7 en Dyson V8 steelstofzuigers

Na het constateren van de problemen van de Dyson V6 is Dyson de V8 reeksen en de voordeligere V7 serie gaan ontwikkelen. Hierdoor is de Dyson V8 een verbeterde variant van de V6, met als voordeel dat het een betere levensduur van de accu heeft. Zo kun je met de V8 tot 40 minuten met een niet-gemotoriseerde zuigmond zuigen en 30 minuten met een gemotoriseerde zuigmond. Ook wel handig is dat wanneer de accu van de V8 niet goed meer werkt, deze vervangbaar is.

Ook is het capaciteit van de stofreservoir vergroot, zijn er aanpassingen gemaakt aan het vuilafvoersysteem en is de stofzuiger stiller in gebruik gemaakt. De V8 heeft namelijk een geluidsdempende HEPA-filter. Daardoor kun je makkelijk overdag of ’s avonds door je huis zuigen, zonder dat je huisgenoten of buren daar last van hebben.

De Dyson V7 is in 2017 gelanceerd en is gebaseerd op de look van de Dyson V8. Het verschil met de V8, de duurdere variant, is dat de batterij van de Dyson V7 maximaal 30 minuten te gebruiken is. Ook in gewicht is de V7 lager dan de V8, omdat de accu kleiner is. Het vermogen van de V7 is lager en ook heeft deze goedkopere variant geen HEPA-filter.

Dyson steelstofzuiger kopen

Nu je alles weet over de Dysons draadloze stofzuigers, je weet wat de voordelen zijn van welke versie en serie, kun je een goede keuze maken. Zodat je binnenkort met veel plezier de kamers van je huis kan stofzuigen. Ja, het is echt waar. Het stofzuigen met een draadloze Dyson maakt deze huishoudelijke klus een stuk minder vervelend om te doen. Helemaal met een leuk muziekje op zoef je zo binnen no time het huis door.

Bekijk ook

Alles wat je wilt weten over de Dyson V11 steelstofzuiger

Wil je een Dyson steelstofzuiger kopen? De nieuwste ontwikkeling op het gebied van steelstofzuigers van …

Bekijk

Duurzame tips voor de grote voorjaarsschoonmaak

Nu het officieel lente is gaat het bij veel mensen weer kriebelen om het huis …

Bekijk

Je huis optimaal schoonmaken met een steelstofzuiger en andere tips

Een schoon huis is niet alleen beter voor je humeur, maar ook voor je gezondheid. …

Bekijk

Welke Dyson stofzuiger past het beste bij jou?

Dyson stofzuigers vergelijken: dit is het verschil tussen de Dyson V11, Dyson V10 en Dyson …

Bekijk

Interessante producten

BISSELL Automate Garage Pro Garagestofzuiger

De BISSELL Automate Garage Pro is een stofzuiger voor je garage of schuur. Hij zuigt alle ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop

AEG GR201M S-Bag Long Performance Megapack Stofzuigerzakken – 12 st.

Met het AEG GR201M S-Bag Long Performance Megapack zuig jij nog wel even door! Dit megapac ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop

Philips stofzuiger – FC8727/09

De Philips stofzuiger - FC8727/09 Performer Expert staat garant voor de hoogste stofopname ...

15%
Korting

Bosch BBH73275 Athlet Steelstofzuiger

De kracht van een sledestofzuiger, maar dan snoerloos voor de ultieme bewegingsvrijheid: d ...

€ 399 € 333,99
Bekijk Bestel in webshop