Welke verbouwing levert het meeste rendement op?

Welke verbouwing levert het meeste rendement op?

  • 23 december 2019

  • Door Woonhome.nl

Investeren in een verbouwing aan je huis die het woongenot verbetert is altijd een goede beslissing. Daarnaast kun je met een verbouwing ook je woning waardevoller maken. Ben je dus van plan te gaan verbouwen? Maak dan de juiste keuzes wat betreft rendement en investering. In dit artikel helpen we je op weg naar de beste investering.

Heb jij ruimte om te investeren in extra vierkante meters? Denk dan bijvoorbeeld aan het bouwen van een serre!

Heb jij ruimte om te investeren in extra vierkante meters? Denk dan bijvoorbeeld aan het bouwen van een serre!

Investeren in extra vierkante meters

Is er ruimte om extra meters bij te bouwen? Dan is dit zeker een goede manier om de waarde van de woning te verhogen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een uitbouw te creëren aan de zijkant of achterkant van het huis. Denk aan een serre, een uitbouw van de woonkamer of juist een grotere woonkeuken.

Creëer een extra kamer met een dakkapel

Een zolder is ook een mooie ruimte om te verbouwen tot woonruimte. Is jouw zolder erg laag en iets te klein voor een kamer? Ga dan voor een nieuwe dakkapel op het dak. Dit zorgt direct voor meer ruimte én licht zodat het een mooie en fijne kamer is. Een dakkapel is uiteraard een investering maar dit haal je er weer uit door de extra vierkante meters die het huis erbij krijgt.

Met een nieuwe dakkapel maak jij jouw zolder ruimer en lichter!

Met een nieuwe dakkapel maak jij jouw zolder ruimer en lichter!

Verdien je investering terug met energiebesparing

Het energiezuinig maken van het huis is ook een zeer goede investering. Men denkt dan uiteraard meteen aan zonnepanelen, dubbel glas of het isoleren van het huis. Het hangt allemaal af van het huis waaruit je het meeste rendement haalt. Is er bijvoorbeeld nog erg veel enkel glas in huis? Dan begin je hier eerst mee voordat je aan zonnepanelen denkt. Vloerisolatie is ook een effectieve manier om het huis te isoleren. Ga op onderzoek uit om te zien welke besparing het beste is voor jouw woonsituatie. Lees bijvoorbeeld ons artikel over het besparen op energiekosten eens.

Een spouwmuurisolatie kan een hoop geld schelen per jaar op je energierekening!

Een spouwmuurisolatie kan een hoop geld schelen per jaar op je energierekening!

Blijf investeren in een goed onderhouden woning

Een goed onderhouden woning is altijd meer waard dan een woning met achterstallig onderhoud. Kwalitatief schilderwerk binnen en buiten zorgt voor goede bescherming tegen weersinvloeden. Maar het zorgt ook voor een verzorgde en representatieve uitstraling. Onderhoud aan het dak, kozijnen, de buitenmuren of zelfs de fundering van het huis is belangrijk om de waarde van het huis te behouden. Blijf dus investeren in het onderhoud van je woning. Wil je graag een lening opnemen voor het onderhouden of uitbreiden van jouw woning? Leningen vergelijken via geld.nl levert de juiste leningen op voor jouw situatie en plannen.

Bekijk ook

Inspiratie voor leuk printbehang in je interieur

Kan jouw woonkamer, slaapkamer of kinderkamer wel een oppepper gebruiken? Ga dan eens op zoek …

Bekijk

Een online shop in houten ladders, dat snijdt wél hout!

Old meets new: houtenladders.nl brengt het oude ambachtsvak en de nieuwe online wereld bij elkaar. …

Bekijk

De beste klusmuziek, handig voor jou in één afspeellijst!

Heb je nog wat klussen in huis te doen? Houd je een grote schoonmaak? Of …

Bekijk

Zo bepaal je welke hypotheek bij je past

Een huis kopen is ontzettend leuk én spannend. Er komt veel kijken bij het uitkiezen, …

Bekijk