Welke verbouwing levert het meeste rendement op?

Welke verbouwing levert het meeste rendement op?

  • 23 december 2019

  • Door Woonhome.nl

Investeren in een verbouwing aan je huis die het woongenot verbetert is altijd een goede beslissing. Daarnaast kun je met een verbouwing ook je woning waardevoller maken. Ben je dus van plan te gaan verbouwen? Maak dan de juiste keuzes wat betreft rendement en investering. In dit artikel helpen we je op weg naar de beste investering.

Heb jij ruimte om te investeren in extra vierkante meters? Denk dan bijvoorbeeld aan het bouwen van een serre!

Heb jij ruimte om te investeren in extra vierkante meters? Denk dan bijvoorbeeld aan het bouwen van een serre!

Investeren in extra vierkante meters

Is er ruimte om extra meters bij te bouwen? Dan is dit zeker een goede manier om de waarde van de woning te verhogen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een uitbouw te creëren aan de zijkant of achterkant van het huis. Denk aan een serre, een uitbouw van de woonkamer of juist een grotere woonkeuken.

Creëer een extra kamer met een dakkapel

Een zolder is ook een mooie ruimte om te verbouwen tot woonruimte. Is jouw zolder erg laag en iets te klein voor een kamer? Ga dan voor een nieuwe dakkapel op het dak. Dit zorgt direct voor meer ruimte én licht zodat het een mooie en fijne kamer is. Een dakkapel is uiteraard een investering maar dit haal je er weer uit door de extra vierkante meters die het huis erbij krijgt.

Met een nieuwe dakkapel maak jij jouw zolder ruimer en lichter!

Met een nieuwe dakkapel maak jij jouw zolder ruimer en lichter!

Verdien je investering terug met energiebesparing

Het energiezuinig maken van het huis is ook een zeer goede investering. Men denkt dan uiteraard meteen aan zonnepanelen, dubbel glas of het isoleren van het huis. Het hangt allemaal af van het huis waaruit je het meeste rendement haalt. Is er bijvoorbeeld nog erg veel enkel glas in huis? Dan begin je hier eerst mee voordat je aan zonnepanelen denkt. Vloerisolatie is ook een effectieve manier om het huis te isoleren. Ga op onderzoek uit om te zien welke besparing het beste is voor jouw woonsituatie. Lees bijvoorbeeld ons artikel over het besparen op energiekosten eens.

Een spouwmuurisolatie kan een hoop geld schelen per jaar op je energierekening!

Een spouwmuurisolatie kan een hoop geld schelen per jaar op je energierekening!

Blijf investeren in een goed onderhouden woning

Een goed onderhouden woning is altijd meer waard dan een woning met achterstallig onderhoud. Kwalitatief schilderwerk binnen en buiten zorgt voor goede bescherming tegen weersinvloeden. Maar het zorgt ook voor een verzorgde en representatieve uitstraling. Onderhoud aan het dak, kozijnen, de buitenmuren of zelfs de fundering van het huis is belangrijk om de waarde van het huis te behouden. Blijf dus investeren in het onderhoud van je woning. Wil je graag een lening opnemen voor het onderhouden of uitbreiden van jouw woning? Leningen vergelijken via geld.nl levert de juiste leningen op voor jouw situatie en plannen.

Bekijk ook

Rustige warme wollen vloerkleden

We zien steeds meer natuurlijke en neutrale interieurs voorbij komen. Rustgevende interieurs met een moderne …

Bekijk

Voordelen van goede raamdecoratie op kantoor

Een kantoorruimte heeft twee functies: het creëren van een prettige én een functionele ruimte om …

Bekijk

Het schaduwdoek: een praktische eyecatcher

In je achtertuin of op je balkon is het heerlijk vertoeven. Lekker op het terras …

Bekijk

Verander je meubels en woonaccessoires en combineer verschillende stijlen

In een eerder item hadden we het er over dat je eenvoudig je interieurstijl kunt …

Bekijk